Skip to main content
Global

Természeti erőforrások biometria (Kiernan)

  • Page ID
    205303
  • \( \newcommand{\vecs}[1]{\overset { \scriptstyle \rightharpoonup} {\mathbf{#1}} } \) \( \newcommand{\vecd}[1]{\overset{-\!-\!\rightharpoonup}{\vphantom{a}\smash {#1}}} \)\(\newcommand{\id}{\mathrm{id}}\) \( \newcommand{\Span}{\mathrm{span}}\) \( \newcommand{\kernel}{\mathrm{null}\,}\) \( \newcommand{\range}{\mathrm{range}\,}\) \( \newcommand{\RealPart}{\mathrm{Re}}\) \( \newcommand{\ImaginaryPart}{\mathrm{Im}}\) \( \newcommand{\Argument}{\mathrm{Arg}}\) \( \newcommand{\norm}[1]{\| #1 \|}\) \( \newcommand{\inner}[2]{\langle #1, #2 \rangle}\) \( \newcommand{\Span}{\mathrm{span}}\) \(\newcommand{\id}{\mathrm{id}}\) \( \newcommand{\Span}{\mathrm{span}}\) \( \newcommand{\kernel}{\mathrm{null}\,}\) \( \newcommand{\range}{\mathrm{range}\,}\) \( \newcommand{\RealPart}{\mathrm{Re}}\) \( \newcommand{\ImaginaryPart}{\mathrm{Im}}\) \( \newcommand{\Argument}{\mathrm{Arg}}\) \( \newcommand{\norm}[1]{\| #1 \|}\) \( \newcommand{\inner}[2]{\langle #1, #2 \rangle}\) \( \newcommand{\Span}{\mathrm{span}}\)\(\newcommand{\AA}{\unicode[.8,0]{x212B}}\)

    Természeti erőforrások A biometria a leíró statisztikák áttekintésével kezdődik, becslés, és hipotézisek tesztelése. A következő fejezetek egy- és kétirányú varianciaanalízist (ANOVA) tartalmaznak, beleértve a többszörös összehasonlítási módszereket és az interakciók értékelését, nagy hangsúlyt fektetve az alkalmazásra és az értelmezésre. A természeti erőforrások egyszerű és többszörös lineáris regresszióival a következő fejezetek foglalkoznak, amelyek a korrelációra, a modell illesztésére, a maradék elemzésre, valamint a megbízhatósági és előrejelzési intervallumokra összpontosítanak. Az utolsó fejezetek a növekedési és hozammodelleket, a térfogat- és biomassza-egyenleteket, a helyindex görbéit, a versenyindexeket, a fontossági értékeket, valamint a fajok sokféleségének, asszociációjának és közösségi hasonlóságának méréseit tárgyalják.

    Miniatűr: John Snow híres a 19. századi kolerajárványok okainak vizsgálatairól, és a (modern) epidemiológia atyjaként is ismert. Azzal kezdte, hogy észrevette a Southwark Company által biztosított két területen jelentősen magasabb halálozási arányt. A Broad Street szivattyú azonosítását a Soho-járvány okaként az epidemiológia klasszikus példájának tekintik. Snow térképe, amely bemutatja a kolerahalálozások térbeli csoportosulását a Broad Street kút körül, erős bizonyítékot szolgáltatott elméletének alátámasztására, miszerint a kolera víz által terjesztett betegség